Kweekbakken

Ben je van plan om je eigen moestuin aan te leggen? Je kan je groentezaden een super start geven door zelf kweekbakken in huis te plaatsen. In huis kan je de groentezaden eerst laten uitgroeien tot volwaardige plantjes. Zodra de groentezaden zijn uitgegroeid tot volwaardige plantjes kan je ze buiten plaatsen. Zo kan je in de wintermaanden je groentezaden al opkweken tot basisplantjes. De kweekbakken zijn ook vochtregulerend en geven je groentezaden letterlijk een vliegende start. Naast kweekbakken voor in huis verkopen we zelfs kweekbakken die je buiten kan zetten. Dit worden koude bakken genoemd die je plantjes vooral in de begindagen een vliegende start kunnen geven. Je kan hiermee zaden opkweken tot basisplantjes.

Je eigen couveuse voor jonge plantjes

Kweekbakken zijn gemaakt als een soort couveuse voor jonge plantjes. Je kan hier zaadjes of stekjes in planten. De bak zorgt voor extra bescherming, warmte en veiligheid. Doordat er een plastic kap overheen zit wordt zonlicht extra snel omgezet in warmte. Dit is vooral in de begindagen waarin je groentezaden nog moeten groeien extra slim om te doen. Een goede voorbereiding voor je moestuin is absoluut het halve werk. Met speciale kweekbakken kan je jouw plantjes echt een vliegende start geven. Je groentezaden groeien zo uit tot volwassenplanten waar je meerdere keren van kan oogsten.

Koop op tijd je groentezaden in

Ben je van plan deze zomer al te gaan genieten van je eigen moestuin oogst? Je kan vandaag nog je groentezaden inkopen en aan de slag gaan. Door op tijd je groentezaden in te kopen voorkom je dat ze straks niet op tijd klaar zijn voor de oogst periode. Elke soort heeft een bepaalde periode waarin je ze al moet gaan planten. Koop je groentezaden daarom al vooraf in. De meeste groentezaden kan je gerust twee jaar goed houden mits droog en koel bewaard. Je hebt ze dan alvast in huis voor de plantperiode begint.

Verbouw je eigen voeding met groentezaden

Er is niets mooiers dan je eigen voeding verbouwen met groentezaden. Steeds meer Nederlanders gaan aan de slag in hun eigen moestuin. Ze proberen zo kosten te besparen en straks te genieten van eigen uit eigen tuin. Dit heeft toch iets heel speciaals als je het ons vraagt. Daarnaast weet je 100% zeker dat jouw groentes op een eerlijke manier verbouwd zijn en onbespoten zijn. Je kan hier zelf mee experimenteren in je eigen moestuin. Bestel vandaag nog je groentezaden en maak een vliegende start.