Ontwerp je droomtuin

Een tuin is veel meer dan alleen een stukje groen achter het huis. Het liefste brengen we hier, met name in de warmere periodes, zo veel mogelijk tijd door. Het vormt een uitbouw van onze leefomgeving en dient zowel praktisch als mooi te zijn. Een tuin inrichten klinkt misschien simpel, maar dat is het vaak niet. Het begint bij het vaststellen van de persoonlijke wensen. Zoals het bepalen van de functionaliteit. Een oprit waar auto’s overheen rijden hebben een stevigere steensoort nodig dan een terras. Naast bestraten wil je ook wat groen in de tuin, in de vorm van borders of misschien een grasveld. Deze elementen moet je allemaal op elkaar afstemmen.

Duurzame bestrating

Excluton tuintegels zijn duurzame tegels voor in een siertuin. De productie van de tuintegels vindt plaats bij Excluton en daarmee kunnen ze de duurzaamheid van de producten garanderen. Het merk heeft zelfs duurzaamheidkeurmerken als Cradle to Cradle en KOMO. Met een ruim assortiment is het mogelijk om de tegels in vele soorten maten, kleuren en soorten te bestellen. Maak een keuze uit betontegels, keramische tegels, natuursteen tegels of klinkers en getrommelde stenen voor je siertuin. Excluton biedt ook graag inspiratie als je er zelf even niet meer uitkomt.

Zelf doen of laten ontwerpen

Een tuinen ontwerpen is geen gemakkelijke klus. Als je aan de tuin begint, is het belangrijk een plan voor ogen te hebben. Mogelijk wil je meer rust, ruimte of sfeer in de tuin aanbrengen. Een professional kan een ontwerp voor de tuin maken waarin deze wensen centraal staan. Ook is het zelf mogelijk om een ontwerp van tuinen te maken via ontwerpprogramma’s op het internet. Het is slim om van te voren verschillende materialen te bekijken zodat je weet hoe hoog de kosten uitkomen. Ontwerp tuinen aan de hand van de inspiratievideo’s met voorbeelden en tips en adviezen van de tuinspecialist.